Acceleratorn Sting startar programmet Accelerate Climate Action med syftet att hjälpa startups inom miljö och klimat. Sju startups kommer att delta i den första rundan. I programmet ska entreprenörerna coachas för att bland annat höja sina bolags resultat.

”Det är en grupp väldigt spännande, innovativa startups! Innovation är avgörande för att kunna möta många av de utmaningar vi står inför i dag, särskilt klimatförändringarna. Förutom det stora fokuset på klimatet är vi också glada över att 12 av de 14 bolagen har team med både kvinnor och män,” säger Jonas Lindqvist, programansvarig för Sting Accelerate Climate Action.

De deltagande bolagen kan få en investering på en halv miljon kronor och dessutom får de tillgång till mentorer och en coach som både utmanar och stöttar dem inom kritiska affärsområden, skriver Dagens Industri i en nyhetsartikel.